تماشای تلویزیون و برنامه های کارتونی، جزو تفریحات ۹۹٪ کودکان است و از آنجایی که عموما حین تماشای تلویزیون، خبری از لجبازی و سر و صدای بچه ها نیست، والدین هم به شدت از این سرگرمی استقبال می کنند. اما پدر و مادرها باید بدانند این آرامشی که حین تماشای تلویزیون کودکان می گیرند، در آینده نه چندان دور چه قیمتی خواهد داشت؟!
قصد نداریم تلویزیون را برای تمام کودکان منع کنیم؛ چراکه تماشای تلویزیون برای بچه ها مزایای خودش را دارد. در این وبلاگ از فروشگاه لباس بچگانه نازدونه می خواهیم شما والدین عزیز را با مدت زمان مناسب تماشای تلویزیون برای کودکان آشنا کنیم تا با یک مدیریت درست، کودک دلبندتان را از مزایای تلویزیون بهره مند و از معایب آن دور کنید.
عوارض تماشای طولانی مدت تلویزیون برای کودکان
تصمیم گرفتیم قبل از اینکه سراغ بررسی مدت زمان مجاز تماشای تلویزیون برای کودکان برویم، عوارض تماشای زیاد از حد تلویزیون برای کودک را با شما در میان بگذاریم تا از اهمیت توجه و عمل به مطالب بعدی، آگاه باشید.
مدت زمان تماشای تلویزیون کودک اگر از یک حدی فراتر برود، معایب زیادی خواهد داشت؛ از اضافه وزن و چاقی گرفته تا بلوغ زودرس! حین تماشای تلویزیون، مغز کودک کمترین فعالیت را دارد؛ این موضوع سبب عدم تمرکز و توجه کودک شده که می تواند در درس و مدرسه تاثیر بدی بگذارد.
تحقیقات موسسات پزشکی آمریکا نشان داده است که تماشای تلویزیون در کودکان، رابطه مستقیم با افزایش خطر بیش فعالی او را دارد. درواقع مشخص شده که به ازای هر ساعت تماشای تلویزیون، احتمال بیش فعالی کودک ۱۰٪ بالاتر می رود.
مدت زمان مجاز تماشای تلویزیون برای کودکان
محدوده مجاز تماشای تلویزیون برای کودکان زیر دو سال و کودکان بالای دو سال، با هم متفاوت است؛ بنابراین این بخش از وبلاگ را به دو بخش تقسیم می کنیم تا دید و درک بهتری نسبت به این موضوع پیدا کنید.
مدت زمان تماشای تلویزیون برای بچه های زیر ۲ سال
دو سال اول زندگی، مغز انسان بیشترین رشد را دارد. با تماشای تلویزیون، حرکت سریع محرکات نوری و صوتی، ذهن کودک را آشفته کرده و سبب بروز مشکل در تکامل مغز کودک می شود. توجه داشته باشید که در کودکان زیر ۲ سال، امکان ابتلا به تمامی معایبی که در بخش بالا ذکر کردیم (به ویژه بیش فعالی) به مراتب نسبت به کودکان بالای ۲ سال، بیشتر است.
به طور کلی طبق پژوهش های صورت گرفته، تماشای تلویزیون برای بچه های زیر ۲ سال عملا زیان بار است؛ بنابراین مدت زمان مجاز تماشای تلویزیون برای کودکان زیر ۲ سال، برای با صفر ساعت می باشد.
مدت زمان تماشای تلویزیون برای بچه های بالای ۲ سال
کودکان بالای ۲ سال مجاز به تماشای تلویزیون هستند؛ اما با مدت زمان محدود و زیر نظر مستقیم والدین! به این نکته توجه داشته باشید که نظارت شما علاوه بر مدت زمان تماشای تلویزیون، باید به محتوای برنامه های تلویزیونی کودک دلبندتان هم باشد.
مدت زمان مجاز تماشای تلویزیون برای کودکان ۳ تا ۵ سال در طول یک شبانه روز، حداکثر ۲ ساعت است. کودکان بالای ۵ سال که وارد پیش دبستان و مدرسه شده اند، اجازه تماشای تلویزیون، بیش از ۲ ساعت را هم دارد. برای کودکانی در این سن، مدت زمان مناسب تماشای تلویزیون باید بر طبق میزان تکالیف و درسشان مشخص شود.
راه های کنترل زمان تماشای تلویزیون کودکان
- با استفاده از پادکست های کودکانه، فرزندتان را به سمت محتواهای داستانی صوتی سوق دهید.
- به کمک بازی های خلاقانه کودکان در خانه باعث سرگرم شدن دردانه تان شوید.
- کودکان از والدین خود الگو می گیرند؛ بنابراین سعی کنید تماشای تلویزیون را برای کل خانواده کم کنید.
- به هیچ عنوان تلویزیون را در اتاق شخصی فرزندتان -در هیچ سن و سالی- قرار ندهید.
- با توجه به سن فرزندتان، برنامه ها و کارتون های کوتاه را برایش انتخاب کنید تا زیر ۱ الی ۲ ساعت، تمام شود.
- از اهمیت نقاشی کودکان غافل نشوید؛ حتما فرزندتان را با تشویق و جایزه به جای تلویزیون به سمت نقاشی بکشید.
بیشتر بخوانیم
چگونه کودکان را به ورزش عادت دهیم؟
با توجه به فراگیری بازیهای کامپیوتری و انیمیشنهای جذاب، بسیاری از خانواده نگران ورزش کردن کودکان و سلامتی آنها هستند. حال مهمترین سوال این است که چگونه کودکان را به ورزش عادت دهیم؟
آیا کرونا باعث ایجاد وسواس در کودکان می شود؟
از زمان شیوع ویروس کرونا و تبدیل آن به یک تهدید جهانی روزانه بارها از طریق رسانههای ارتباط جمعی میشنویم که بهداشت فردی را رعایت کنید، دستانتان را 20 ثانیه با آب و صابون بشوئید، حتماً در هنگام بیرون رفتن از خانه از ماسک استفاده کنید، با دستان ضدعفونی نشده صورتتان را لمس نکنید و غیره.
راهنمای خرید اینترنتی لباس بچگانه
با پیشرفت تکنولوژی، تغییرات زیادی در الگوی خرید مصرف کنندگان رخ داد و مشتریان بیش از هر زمان دیگری به مقایسه قیمت و کیفیت محصولات پرداختند. خرید اینترنتی دارای مزایای بسیار زیادی بوده که با داشتن اطلاع از نحوه خرید ایمن، میتوان یک خرید لذت بخش و راحت را تجربه کرد!
ترک عادت های بد در کودکان
چگونه عادت های بد در کودکم را ترک دهم؟ این سوالی است که برای پیدا کردن جواب آن حتما باید این مقاله را مطالعه کنید. در این مقاله ما به بررسی لیست عادت های بد کودکان، روش هایی برای ترک عادت های بد در کودکان می پردازیم و شما را در این مسیر یاری میکنیم.
0 دیدگاه در بحث پیرامون این مقاله شرکت کنید!